FAQ

Stickers laten maken : vraag en antwoord.

Gewone gesneden stickers, tekst stickers of naamstickers :
Deze worden met een computergestuurde snijplotter uit een rol zelfklevende folie gesneden. Dan wordt de overtollige achtergrond verwijderd en wordt er een applicatiefilm over aangebracht om het geheel bijeen te houden en om het gemakkelijk te kunnen kleven, zie onze plakinstructie “hoe kleef je stickers ?”. De stickers hebben géén achtergrond, het is enkel de tekening of tekst die je kleeft. De kleur die je kiest is de kleur van de rol folie waaruit de sticker gesneden wordt.

hoe worden stickers gemaakt : gesneden sticker
sticker gesneden uit witte vinyl

 

hoe worden stickers gemaakt : tekst sticker
tekst sticker gesneden uit grijze vinyl

 

Full colour contour gesneden stickers:
Deze worden eerst geprint op witte zelfklevende folie en dan contour gesneden. Het is enkel de vorm van de tekening of afbeelding die je kleeft zoals bij deze voorbeelden :

hoe worden stickers gemaakt : full color sticker contour gesneden
full color sticker contour gesneden

 

hoe worden stickers gemaakt : sticker full color contour gesneden
full color sticker contour gesneden
  • Met een heatgun of haardroger maak je de sticker warm. De folie wordt dan week en komt gemakkelijker los van de ondergrond. Lijmresten verwijder je met wasbenzine. Dit is beter dan agressieve producten zoals white spirit of thinner !
  • De stickers worden per bestelling gemaakt, wij hebben niets in stock.
    Na ontvangst van je betaling wordt je bestelling binnen ± 3 werkdagen verzonden.
  • Ja, als deze goed gekleefd worden zal dit geen problemen geven. Volg zorgvuldig onze sticker plakinstructies hiervoor. Na het kleven en verwijderen van de applicatiefilm, moet je altijd nog eens goed aanwrijven. Doe dit vooral aan de uiteinden en fijne puntjes. Je kan best 2 tot 3 dagen wachten alvorens je ruitenwissers te gebruiken. Voor de car-wash wacht je best een week. Dan is de lijm uitgehard en volledig gehecht.
  • Het is onmogelijk om alle stickers uit ons gamma op deze site te tonen. Je kan wel eens rondneuzen in onze catalogus, hier vind je de hele bundel per categorie. Vind je iets dat naar je zin is, maar de sticker staat niet tussen de voorbeelden in onze shop, stuur ons dan een mailtje met de juiste categorie waarin je de sticker gevonden hebt en de code die onder het model staat. Vermeld ook de kleur en het formaat dat je wenst. We laten je dan zo spoedig mogelijk iets weten.